2012. december 26., szerda

Koh Chang –i veszélyfüzér



Harc a majmokkal

Szemtelenek, éhesek és éberek. Ezek itt a helyi majmok. Két méter felett a strandok korlátlan urai. Tapasztalatlan turistát hamar megszabadítják minden élelmétől. Kiválóan értenek a táskák kipakolásához. Műgonddal válogatják ki a számukra kedves falatokat. Ennek esett áldozatául a fétistárgyként őrzött, utolsó szentbékkállai almánk.
Ezek után gyakorlatot szereztünk, Gyöngyvér ordítással és karmunkával, a táji tigris testrúgással és botharccal győzedelmeskedett. Így szereztünk tekintélyt magunknak (az emberek között is).

Vigyázz, élesek a fogaim!

                          

Motoregér kalandjai

Előre figyelmeztettek, hogy egész Thaiföldön ezen a szigeten történik a legtöbb motorbaleset. Nagyon nagy emelkedők, beláthatatlan kanyarok és veszélyes lejtők jellemzik az itt-ott nem túl kiváló műutat. Nehéz olyan helyre menni, ahol ne találkoznál bekötött karú, lábú, kényszeredetten vigyorgó beavatottal.
Íme egy kis videó a sziget lankásabbik oldaláról (akinek lesz türelme végignézni, az a videó végén láthatja Bai Lan kis faluját, ahol egy hétig laktunk) – Gyuláéknak köszönhetjük ezt a remek felvételt (és a majmos fotót is, illetve került már fel néhány társzerzős fotó ;) ). Bocs, le kellett butítani, hogy felmenjen a blogra.



Szokás szerint, magunkat kivételnek gondoltuk. Elbizakodottságunk nem tartott soká.
Egy verőfényes napon Hercegünk felült a fehér motorlóra, és körbenyargalta a szigetet. Frissen szerzett motortudásával gőgösen tért vissza. Virágszál előítéletekkel telve (magyarán betojva) ült fel élete első motoros utazására. A sziget közelebb eső vége felé, könnyebb terepen kezdtük a közös tréninget. A siker mámora elvakított bennünket, s bátran nekivágtunk a legszigorúbb szerpentinnel tarkított legnagyobb emelkedőnek. Ahogy lenni szokott… a legkellemetlenebb helyen a szembe sávban egy mit sem sejtő, vidám társaság jött csinos kis autójával… mi az üdvözlésükre ösztönösen elébük vágtunk… leboronálva az autó elejét… legnagyobb megdöbbenésünkre sem rajtunk, sem Hondánkon karcolás nem látszott…
Szerencsénk volt
  • Viszonylag olcsóbb, kisautó volt (amúgy itt mindenki nagy terepjáróval jár – ha éppen nem robog)
  • Beszéltek angolul (ez nagyon-nagyon ritka a helyieknél, a thai kislányt két sötét bőrű svéd legény kísérte)
  • Pénzzel elintéződött a dolog (kb. 10 napi szálláspénzük bánta)
Lélekjelenlétünk elhagyott egy időre, így fotót nem tudunk mellékelni az incidensről.
Ki lehet találni, azóta hányszor ültünk motoron.

Kóbor kutyák

Rengeteg van belőlük. Girhesek, bolhásak, visszataszítóak. Szívderítő látvány mind magányosan, mind bandába verődve. Általában békések, de estefelé akciókba kezdenek. Vonyítanak, egymást tépik, randalíroznak, bizalmatlanul közelednek az ember felé. Sejtésünk szerint a buddhista életszemléletnek köszönhetik, hogy háborítatlanul létezhetnek és szaporodhatnak. Tényleg mindenütt ott vannak. Láttunk már okos fehért, aki hozta magával házikedvencét, melyet a helyi kutyafőnökök beavattak néhány kéretlen kutyadologba. Eddig nem támadt gusztusunk lencsevégre kapni őket.

szépség

Moszkitók

Akárcsak otthon nyáron, a naplemente időszaka kiemelten fertőzött. Az itteni szúnyogok általában kisebbek, nehezebb észrevenni, alattomosabban tudnak csípni. A helyiek úgy próbálják megoldani, hogy ez időszak alatt sípoló-vijjogó, valószínűleg a szúnyog riasztására alkalmas frekvenciájú hangot sugároznak mindenfelé. Zeng a sziget. Gyakran füstölnek is. Mindezek biztosan hasznosak, de így is nem kevés marad. A vérvámot minden nap beszedik.
Napközben, ha véletlen találnál egy árnyékos helyet, ne használd (hacsak nem szeretsz egész nap vakarózni).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése