2013. február 28., csütörtök

Ahol kenyszerpihenot tartunk - Vang Vieng #1



Faradtan erkezve nem kutattunk szallas utan, ahol kitett a sofor, oda tertunk be egy ejszakara (volt olcso szobajuk). Bulicenter, happy emberek, duborgo `zene` jellemeztek a varoskozpontot. Amugy is el akartunk menni, az ejszaka erre raerositett.

'sej a mi lobogonkat...' laoban meg tart a nepi demokracia

varoskozpont hatterben hegyekkel

Ezeknek koszonhettuk, mindezektol jol tavol, a folyo tulpartjan levo kis faluban, egy mesebe illo kertben elmelkedhettunk tovabb sorsunk alakitasarol. Aki nem partizni megy Vang Viengbe, annak feltetlen ajanljuk a Maylyn Guesthous-t. Tobb, mint egy hetig, februar 7 - 16 kozott lazitottunk, labadoztunk, regeneralodtunk. (A Maylynban az elso heten szobaban aludtunk 50.000 Kip/ej -ert, utolso napokra atkoltoztunk a legnagyobb bungaloba 80.000 Kip/ej)

elso lakhelyunk
bungalok sora a kertben

hid, hinta es meg a bungink sarka is latszodik (kozepen balra)

kilatas a teraszunkrol

Felmerulhet a kerdes, miert toltottunk egy helyen ennyi idot. A minivan maximalis legkondija huzattal vegyitve, valamint a tomenytelen csokishake-teszt eredmenye az volt, hogy az utazo szervezete kulonbozo megbetegito virusok befogadasaval es azok szaporitasaval reagalt. Termeszetesen eloszor a Herceg immundrendszere volt megdolgoztatva, mar eppen tuljutott a dolgokon, amikor Viragszal is sorra kerult. Tunetek a szokasosak, laz, hasmenes, gyengelkedes. A legalkalmasabb helyen lettunk eppen betegek. A Maylyn tulajdonosa, az ir Joe paradicsomi kertet varazsolt 2000 ota, melynek pompajat nap, mint nap elvezhettuk. 

latvany a kertbol, foldon fekve
patak is folyik
tele volt viragos bokorral

Vang Vieng nehany honapja meg buliktol volt hangos es a tubingrol nevezetes. Tubing amikor egy nagy uszogumin lecsorogsz a folyon. Az extrat itt az alkohol, drogok adtak hozza, a 4 km-es vizi szakaszt megallok tarkitottak, ahol feltolthetted magad (a happy jelentette, hogy a koktelodba repulost is kersz). Bodult allapotban volt am igazi az elvezet, s igy mar veszelyesse is valt a tortenet. Erkeztek persze a fiatalok tomegei, idonkent haza azonban nemelyek mar nem terhettek. A lao hivatalok sokaig szemet hunytak (erosen lefizetos az orszag), allitolag tobb fiatalnak is meg kellett hallnia ahhoz, hogy e remek programot a tavalyi evben betiltsak. Termeszetesen a 'szimpla' tubing maradt, ami azert igy is nagy uzlet, rengetegen kiprobaljak.

egykori bulitanyak

Vang Vieng hegyei

Hold!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése