2013. március 17., vasárnap

Jokedvvel, bizalommal (Kalaw)


Kalaw 'fotemploma'



Szobank a reggelizteto felett volt, ezert az ebreszto orat kimelhettuk, 7-tol beindult az elet. Lilly Guesthouse, indiaiak uzemeltetik s talan valoban a legolcsobb Myanmarban (6000 Ky v. 7 usd /ej, kozos furdo-wc, reggeli van: 2 db csapati - palacsinta szeru kenyer, 1 db tojas, lekvar, tea, kave). Rendszeresen nincs viz es napjaban tobb orat az aramot is hianyolhatod. Van egy hasznalhato terasz. Mikor probaltuk a fel ejszaka arat lealkudni valamelyest, az indiai asszony kereken kinyilatkoztatott: ha nincs penzed, ne akarj utazni, maradj otthon. Burma nem olcso a kulfoldieknek, vedd tudomasul.

kilatas a lilly teraszarol 1

kilatas a lilly teraszarol 2


Jellemzoen egy napot toltenek itt az utazok, amig leszervezik a 3 napos trekkinget az Inle Lake-hez. Mi ezt megtoldottuk egy nappal, ismet hasmenes miatt. Elso nap inkabb csak pihentunk. Eppen piacnap volt, amikor a kornyezo falvakbol is erkeznek mindenfele joval. Ezt azert nem hagytuk ki. Be is vasaroltunk: avokado (eddig meg nem lattunk, burmaban nagyon olcso), piritott mogyoro, mungobab, helyi sampon (gyogynovenyekbol fozik),  gyogynovenyszappan, zold tea.

szines piac

ki tudja, mik ezek
 
meg ezek

kozelebbrol sem


Mar a buszon osszehaverkodtunk Jeremy es Emily - vel. A francia par most ausztraliabol erkezett, ahol egy evig dolgoztak (szallodai takaritas, gyari munka). Mert aki teheti, az elmegy Franciaoorszagbol dolgozni, otthon nincs munka. Nekik is azt tanacsoltak a szuleik, ameddig tudnak, maradjanak, nem erdemes hazamenni. Igy mar valamivel tisztul a kep a tersegben olalkodo rengeteg franciarol. A baratkozast a szallason is folytattuk, vidam, nevetges gazdag estet toltottunk egyutt.

Jeremy es Emily -vel



A monostort vezeto szerzetesnek szuletesnapja van


Masnap oriasi csindadrattara ebredtunk, de legalabb nem pop es nem a thai gagyi szent zene volt, hanem szamunkra ismeretlen hangszereken erdekes es izgalmas dallamok terjedtek az eterben. Ezzel vette kezdetet a szulinapi zsur. Szallasadonk biztatasara mi is atlatogattunk a templomba, ahol egyeduli kulfodikent kenyeztettek bennunket egy delutanon keresztul. A program minden kozossegi megmozdulashoz hasonloan eves-ivas volt. Eloszor a foepuletbe mentunk, ahonnan a zene is szolt. Azonnal maguk koze ultettek a szonyegre, s hoztak mindenfele helyi csemeget, teat. 

elso kor

Volt, aki nehany szot beszelt angolul, s igy kiderult, meg nem ebedeltunk. Azonnal atrangattak a kisebb epuletbe, de csak ugy hagytak magunkra, hogy megigertuk, visszamegyunk hozzajuk a foepuletbe. Ebedre aztan belaktunk. Feladva hasmeneses aggodalmainkat, vegigettuk a tobb fogast. Tobbszor is, mert allandoan ujra raktak tanyerjainkat. 

ebedlo

ebedmaradek

Mar nagyon tele volt a gyomrunk, amikor visszaszedelegtunk a `desszertszobaba`. Hoztak ismet a csemegeket, amibol mar csak csipegetni volt eronk. Viszont rengeteg zold teat magunkba szurcsoltunk. A beszelgetest kozos nyelv hijan mosolygasra valtottuk. 

masodik kor - noi szakasz

ferfiak, szerzetesek kulon csoportokban

A zabalastol tudatmodosult allapotban indultunk korbejarni a varost a trekking ugyeben. Ezosra veve a dolgot egy indiai hatast veltunk kibontakozni myanmari kalandjainkban a thai-laoszi kinai vonal utan. Ezert a szallasadonknal foglaltuk le a 3 napos trekkinget az Inle Lake-ig (2 ej szallas, 3 nap turavezetes, 7 etkezes, vegen masfel ora hajouttal a tavon 68.000 Ky/ 2 fo - kb.80 usd - fejenkent 55.000-rol indult az ar)

kalaw-i utcakep


Ekkor meg azzal altattuk magunkat, hogy megeri Myanmarba latogatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése