2013. február 11., hétfő

A blogrol

Kutfok

Talan mar eszrevetted, hogy meg januarban elkezdtuk egy kutfo listaval boviteni a blogunk. Celunk ezzel az volt, hogy akinek kedve-ideje, az tovabbi - szerintunk hasznos - honlapok fele is elnavigaljon blogunkrol. Illetve azon blog olvasoink, akikkel nem ismerjuk egymast (visszajelzesekbol tudjuk, leteznek! :o) ) jobban megertsek elmelkedeseinket. 

Pato Pal Ur

Most jutott csak eszunkbe felrakni Hetesi Zsolt blogjat, igy fel is hivnank ra a figyelmet. H.Zs az ELTE eloadoja. Olyan temakban kutat (fenntarthato fejlodes, energiavalsag, eghajlatvaltozas), melyek eletunk minden reszere hatassal vannak. Erdemes odafigyelni arra amit mond (kiragadva ot azon magyarok sorabol, akik foglalkoznak e kerdesekkel), mert olyba tunik, csak olyat allit, amit ala is tud tamasztani s minden vilagmeretu tortenest a mi kis magyar eletunkre levetiteni. Nyilvan ettol meg nem kell elfogadni mindazt amit mond. De kozben van-e olyan egyszeru felvetesekre megoldasom, hogy mit teszek, amikor pl. egy hetig nem tudom hasznalni a bankkartyamat, vagy telen egy-ket hetig szunetel a gazszolgaltatas? El lehet tolni patopalurasan a tavolba a megoldasokat, csakhogy attol (is) izgalmas a mi eletunk, hogy ezek tulajdon keppen barmikor bekovetkezhetnek. Persze, lehet van meg 1, 3, 5 .... evunk. Ki tudja? :) Aki nem szeret olvasgatni, vagy inkabb egy osszefogo kepre vagyik, azoknak a youtube lesz segitsegere, tobb eloadasa is fent van Hetesi Zsoltnak, aki raadasul remek eloado. 

Utazgatunk, elvezzuk az eletet. Kozben figyelunk, tapasztalunk, elgondolkodunk, megoldasokat keresunk mi is. Hogy ezert nem kellett volna Indokinaig rohanni? Elkepzelheto, de mi megis ezt valasztottuk s nagyon nem banjuk. Ugye nem kell mondani, ezt rendkivul jol meg is tudjuk indokolni. Hat meg elvezni! Hej! :o)

Hogy kerulnek mindezek egy uti blogba?

A blogot egyreszt neked irjuk, hogy megosszuk veled elmenyeinket, hirt adjunk, merre jarunk. Masreszt igyekszunk utazok szamara jol hasznalhato infokat is megosztani. Ez sajat tapasztalat nyoman, mi is sokat koszonhetunk mas utazok blogjainak. Harmadreszt ez egyben egy naplo is, magunknak. A naplonkban pedig nem csupan a torteneseket, hanem a kozben felvetodott gondolatokat is leirjuk. Oszinten, ahogy egy valodi naploban erdemes megtenni. Orommel mutatjuk meg neked ezt is. Eleg valoszinu, ha ott, akkor mi egyutt vagyunk, kenytelen lettel volna meghallgatni ezeket az elmelkedeseket. :) Nemelyek utolag olvasva esetleg majd megmosolyogni valonak tunnek, de talan akad kozottuk nehany, melyekrol meg elbeszelgetunk, amikor szemelyesen talalkozunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése