2013. január 25., péntek

Koh Chang - Chiang Mai

Elso etap Bangkokig

Januar 22-en reggel 8-ra jott ertunk a minibusz. Hagytuk magunkat rabeszelni, valojaban egyikonk sem akarta. Az elsore kenyelmesnek tuno megoldasok nem mindig kenyelmesek. Kivulrol csillogo minibusz minden teren rengeteg kivanni valot hagyott maga utan. Ennel a Toyotanal kulon figyelmet forditottak az ulesek kenyelmetlensegere. Szenvedesunket kulonbozo esemenyekkel igyekezett a sofor is emlekezetesebbe tenni: uzemanyag elfogyas, a kuthoz akkumulatoros inditozassal jutottunk el, persze a legkondi vegig csutkan ment a kifogyasig (egyebkent ketszer tankoltunk a mi idonkbol), megalltunk meg ujsagot, buddha viragot, tobbszor erdekes szinu `uditoitalokat` venni, egy balesetnel ananaszert kunyeralni - termeszetesen csak maganak. Megalltunk felvenni a nojet, es kajat venni - maguknak. Mi csak a benzinkutaknal szallhattunk ki. A legdurvabb talan az, hogy a kenyelmes autopalya helyett, kerulovel autouton mentunk, hogy a palya dijat zsebre tehesse - ez a tobbi kulfoldi utasnak fel sem tunt. Mindezek kovetkezteben sikerult 2 ora helyett fel 5-re a vasutallomasra megerkeznunk. A jegy dragabb, az egesz ut kenyelmetlenebb volt, mint a tomegkozlekedes, amivel odafele mentunk. Tovabbi jelszavunk: eberseg, tudatossag es keruld a minibuszt!

Masodik etap Chiang Mai-ig

A Hualamphong vasutallomason tolthettunk masfel orat az indulasig. Gyorsan eltelt, ettunk, ittunk, nezelodtunk. A Herceg elmerult az oriaskivetiton lathato azsiai reklamok vilagaban, Viragszal inkabb a nepeket bamulta. Volt mit. Mivel a szekek megteltek, a foldon heveresztek szanaszet, elol egy elkeritett VIP-s reszen a sarga ruhas szerzetesek csucsultek bekesen. Este 6-kor mindenki vigyazba vagta magat (a rengeteg turista is) a felhangzo thai himnuszra. Itt ez a szokas, majd az elet ment tovabb. Annyira jol ereztuk magunkat, hogy rohanva tudtunk csak felszallni az eppen indulo vonatra. Meleg szitu volt, megmagyarazhatatlan lett volna, ha lekessuk. 


A vonatut viszont egy alom volt! Ejszakai jarat, 18.10-kor indult es masnap reggel kb.9.30-ra ertunk CM-be. Egy also es egy felso fekhelyunk volt, ez utobbit a taskak foglaltak el 740 bht-ert. Mi ketten kenyelmesen, ringatozva aludtunk alul (ide 100-al dragabb a jegy). Fenseges volt, reggel, vilagosodas utan fekve, az agybol nezni a tovasuhano tajat. Ami gyonyoru, hegyek, rendben tartott farmok, dzsungel, helyes telepulesek valtottak egymast.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése