2013. január 16., szerda

Látogatás a Fehér Homok parton

White Sand Beach - ahol minden turista álma beteljesedik

Amikor házigazdánk fia utazott vissza Bangkokba, örömmel vitt el minket a sziget északi részén lévő híres turistaparadicsomba. Az út két oldalán sorakoznak a helyi nevezetességek: ír pub, dán, mexikói éttermek, olasz pizzázó, belga pékség, söröző, sztékház, 150 napos ausztrál borjúszeletekkel. Ehhez ihatsz új-zélandi, ausztrál, olasz bort és a világ majd összes sörét. Ez ám itt a multi-móka! A vendéglátóipari egységeket helyenként szállodasorok tagolják. Az emberek jól érzik magukat és mindenki boldognak látszik, szerintünk azok is.

Éppen ma beszélgettünk egy utazóval, aki 15 évvel ezelőtt járt már itt a szigeten. Elmesélte, hogy ezen a bizonyos híres beachen, akkor két bungaló és egy helyi kifőzde állt, ahol étlap nem volt, azt az egyet ehetted, amit adtak. Út és elektromosság nem volt a szigeten. Ez utóbbit a néhány órára bekapcsolt aggregátorból nyerték, illetve gyertyát használtak. A vízben pedig egyedül fürödtél. Mivel valóban lélegzetelállítóan szép a part, ez akkor a Paradicsom volt - elmondása szerint.

Azóta sikerült a fehér homokos partot is az utolsó négyzetcentiméterig emberi alkotásokkal tuningolni. Ezek között van luxuskivitel és kortárs nomád kényelem.








Hazafelé már a szomszéd hozott minket és megálltunk néhány szép öbölben.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése