2013. január 4., péntek

Tengeren vagyunk!


A bejegyzések ez idáig közösen születtek. Mostantól azonban úgy látom, kézbe kell vennem az irányítást. Ezért valószínűleg nem lesz oly vicces, viszont legalább hírt adunk magunkról. :o) Gyöngyvér

Már az első Thaiföldön töltött héten tudatosodott bennünk, nem elég a pénzre figyelnünk (olcsó legyen), nyugalomra szükségünk van. Mégiscsak egy hegyről jöttünk ide! 

A Herceg még motorozása közben talált rá jelenlegi lakhelyünkre. Az üresedésre azonban várni kellett, a partizós helyből viszont elegünk volt, így kényszerből eltöltöttünk még 10 napot Bai Lan-ban (erről a későbbiekben születik majd elmélkedő bejegyzés, mert érdekes dolgokat tapasztaltunk).
December 18-ától viszont - még mindig Koh Chang szigetén - de egy halászfaluban élünk és luxus kényelemben!

Bang Bao kikötőjében vagyunk, boltok és éttermek rengetege mindkét oldalon végtelen-végig a vízben, cölöpökön a tengeren/tengerben állva.


 Egy japán étterem (ez itt is divat) és egy helyi see food étterem között lehet bejutni a házhoz.

bejárat
"hátulról"

A hely neve Good View, a csend, a béke, a nyugalom szigete.
Honlapja is van: http://goodviewbangbao.wordpress.com/

Időközben rájöttünk, miért érezzük magunkat otthonosan. Itt is nagy terasz van (csak kb. négyszerese, mint Szentbékkállán) mindenféle fekvő alkalmatosságokkal és szintén vizet látunk (az a kicsiny balatoni látvány is ér ám nekünk annyit, mint itt a tenger!)

a terasz fedett része

fedett terasz 2
szabadon

Az alsó szintet gyakorlatilag teljesen belakjuk, mintegy nappaliként használva a teraszt.

szobánk bejárata

S végre tágas helyiségek!


belmagasság....!

 A kilátás a hely nevéhez illően valóban jó... finoman kifejezve.

hmm!

bocsi!!!

A tulajdonos egy USA állampolgárságú, Thaiföldön született kínai :)

Chen
Szenzációs ember, rendkívül intelligens, rengeteget nevet, folyamatosan viccel, imádja az embereket, beszélgetni, segíteni s mindenkit ismer Bang Baoban. Ráadásul angolul is beszél! (a thai és néhány kínai nyelvjárás mellett) Igazi kincs ám itt az ilyen ember!
Profi sportoló volt egyébként, a ping-pong révén került Amerikába s lett ott nagy bajnok. Nem a szoba kiadásból él, ez csak a hobbija - így van módja újabb és újabb emberekkel beszélgetni, viccelődni és a családjától elvonulni.

Amerikában volt egy magyar barátja, László (ha jól értettem, ő is valami ping-pongos volt), akit nagyon szeretett. Járt is nála Budapesten. A mi szerencsénkre Chen szerint a Hercegem egy az egyben erre a Lászlóra hasonlít - így nagyon-nagyon baráti lett az ár s maradhatunk, míg a thai vízumunk lejár (január vége).

Ugyanis nem szereti a túl sok embert egyszerre, a csend híve. Így rajtunk kívül max. egy-két szobát ad ki, a lehetséges hatból. Azok lakóit rendesen megválogatja, nem fogad be akárkit. Ezek a turisták (sokszor helyiek, nem csak fehérek) pedig többnyire búvárkodni, hajózni mennek, így miénk a tér!

kilátás az emeletről

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése