2013. január 16., szerda

Ünnepek?

Otthonról egzotikusnak tűnhet a trópusi karácsony és szilveszter. Akiknek ilyen elvárásai vannak, azok csalódnak. Számunkra és a helyiek számára ugyanolyan volt, mint a többi nap. Természetesen a turistagettós övezetekbe ellátogat a Jézuska és szilveszterkor is kötelességtudóan partiznak.

A szépérzék fejlesztésére mutatunk néhány eredeti próbálkozást.

lonely beach

klong prao beach

Karácsonyi édességet azért készítettünk magunknak (akkor még nem volt kakaóporunk).


Amiben más volt - december 21

A napéj egyenlőségről itt sem feledkeznek meg. A falu népe és a helyi szerzetesrend négynapos, zajos kavalkádot rendezett, amit leginkább egy falusi búcsúhoz hasonlíthatnánk. Reggel 6-kor zenés ébresztő volt mindenki számára, mindössze másfél órán keresztül, a legnagyobb rockkoncertet megszégyenítő hangerővel. Először azt gondoltuk, valami gagyi popzene, vendéglátós casio szinti hangszínekkel és beépített alapokkal. Később rájöttünk, fogták a casio szintit, tetszőleges beépített programot elindították és ráénekelték az imát. Rendkívül figyelemre méltó volt a dél-amerikai csa-csa-csa és az ázsiai buddhista kántáló énekek találkozása. Van néhány felvétel, amit nem sikerült még felvarázsolni a blogra. Lehet, hogy ezt már nem bírja?

A program 4 napos, 18 órás, végig közvetített és kihangosított (rockkoncert) focimeccsekkel folytatódott. E mellett, időnként néhány színvonalas esztrád műsor csiklandozta a kifinomult érzékeket. Természetesen minden egyszerre és kihangosítva. Hiába történt mindez a falu területén kívül eső templom (wat) udvarán, a falu apraja-nagyja, akarva-nem akarva, semmiről nem maradt le (a kihangosításnak köszönhetően). Éjfélig élvezhettük mindezt. Majd reggel 6-kor újra kezdődött a folyamat. Ekkor irigyeltük az otthon ragadtakat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése